Veilig en comfortabel zitten tijdens uw werk. De afgelopen jaren is men zich steeds meer bewust van het feit dat een goede werkhouding van groot belang is. Een slechte ergonomie binnen een bedrijf kan namelijk zorgen tot een verhoogd ziekteverzuim en medische klachten.

Simpelweg door enkele hulpmiddelen te plaatsen of uw stoel/bureau op de goede hoogte te plaatsen kunt u uw werkomgeving verbeteren en voorkomt u klachten als RSI en lage rugpijn.

Zithoogte
Ga voor uw stoel staan en zet de hoogte van de bovenkant van de zitting op gelijke hoogte met uw knieholte. Mocht uw stoel een goede vering hebben, zet hem dan iets hoger. Als het goed is er nu een hoek van 90 graden ontstaan tussen uw onder- en bovenbeen. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u een voetensteun plaatsen.

Rugleuning
De stoel hoort steun te geven van uw schouderbladen tot aan de bovenrand van uw bekken. Ga rechtop zitten en zet de leuning net zo lang iets naar voren tot hij een goede steun biedt.

Armleuning
Buig uw ellebogen tot uw vingertoppen de voorkant van uw schouder raken. Stel de leuning nu zo in dat uw ellebogen de armsteunen raken.

Hoogte bureau
Nadat uw stoel goed ingesteld is, stel u uw bureau in. Uw bureau hoort minimaal zo hoog te staan als de armleuningen. Iets hoger is ook toegestaan.

 

Redacteur

Comments are closed.