De populariteit van straatmeubilair neemt steeds meer toe. Je komt het niet alleen tegen op openbare pleinen, langs wegen en parken, maar vooral ook in de stad zelf. Je kunt bijvoorbeeld denken aan retro zitbanken waar je midden in een druk centrum op kunt neerploffen, terwijl het drukke verkeer aan je voorbij raast. Gemeentes gaan vaak heel bewust aan de slag met het inrichten van de openbare ruimte. Kunnen ondernemers hier ook van profiteren?

Inrichting van de openbare ruimte

Straatmeubilair kun je ook wel zien als voorwerpen die je in de openbare ruimte tegenkomt. Dit zijn niet alleen verkeerszuilen en afvalcontainers voor bewoners, maar ook bloembakken, bankjes en picknicksets. Je ziet ze op steeds meer plaatsen verschijnen in steden en dorpen. De objecten worden bijvoorbeeld ingezet om het drukke verkeer te weren, maar kunnen ook als aankleding worden ingezet.

Soms heeft meubilair op straat of in parken een geheel andere intentie. Het kan bijvoorbeeld helpen om even een rustmomentje te pakken na een dagje shoppen in de stad. Bovendien kun je ook met vrienden of familie besluiten om gezellig met elkaar te picknicken.

Straatmeubilair creëert kansen voor ondernemers

Meubilair op straat kan volop kansen creëren voor bedrijven en organisaties. Vanwege de professionele uitstraling trekt het direct de aandacht van het publiek. Bovendien is het meubilair weerbestendig, dus een betere reclame kan een ondernemer zich niet wensen. Uiteraard is het wel van belang dat het object in de openbare ruimte past en dient hiervoor vaak overlegd te worden met de gemeente waarin een ondernemer werkzaam is.

Redacteur

Comments are closed.