Menu
Bedrijfspand

Business centers en coworking: immens populair!

Business centers en coworking spaces zijn steeds populairder. Bij deze kantoren staat het creëren van een gevoel, imago en grenzeloze hospitality voorop. Er heerst in dit soort kantoren een opzwepende bruisende ondernemerssfeer die bedrijven tot grote hoogte drijft. Bovendien is het hier mogelijk om laagdrempelig te netwerken met interessante partijen. Business centers en coworking spaces zijn nu al niet meer weg te denken van de kantorenmarkt. Met name in de grotere steden groeit het aantal snel. Veel kantoren in Amsterdam en Rotterdam hebben nu al een business center of coworking space.

Beter presteren in prachtige kantoren
Ondernemers hechten steeds meer waarde aan hun kantoorruimte. Met name omdat een kantoor op diverse manieren kan bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Er is tegenwoordig steeds meer onderzoek beschikbaar naar het effect van de werkomgeving op medewerkers en bedrijven. Hieruit blijkt dat het oude concept van het saaie niet afleidende kantoor achterhaald is en we beter presteren in een mooi aangekleed, slim ingedeeld en met planten ingericht kantoor.

Op zich logisch, thuis creëren we namelijk ook een omgeving waar we graag zijn, waarom zou het kantoor anders moeten zijn?

Business centers en coworking voor het imago
Een mooi kantoor draagt niet alleen bij aan de prestaties van medewerkers. Het is ook goed voor het imago van een bedrijf. Business centers en coworking spaces weten dit als geen ander en zijn bijzonder aantrekkelijk ingericht. Wanneer je hier als bedrijf een kantoorruimte of werkplek huurt kun je ervan uitgaan dat het er gelikt uitziet en gegarandeerd indruk maakt op klanten en zakenrelaties. Het imago van bedrijven wordt dus versterkt door hun kantoor.

Services
Het gaat natuurlijk niet alleen om de looks en het imago. Een ander groot voordeel van business centers en coworking spaces zijn de services die zij bieden. Over het algemeen kunnen huurders rekenen op een scala aan services en faciliteiten. Hierdoor ontstaat er een dusdanige focus op de core business die het bedrijf alleen maar ten goede kan komen. Deze services variëren van een receptie tot zelfs een stomerij of service die zakenreizen boekt.

De focus die hierdoor ontstaat komt de sfeer van het kantoor ten goede.

Sfeer van passie voor ondernemerschap
Je merkt het direct bij binnenkomst in een business center of coworking space. Het bruist er. Iedereen werkt hard, is energiek en onderneemt. Deze sfeer en het gevoel dat dit teweeg brengt zorgt bij velen voor een drive die ongekend is. Het is in feite een community van gelijkgestemden die elkaar graag verder helpen. Hierdoor ontstaan nieuwe contacten en zakenrelaties.

Eenvoudig netwerken
Netwerken is eenvoudig in business centers en coworking spaces. Er zijn veel gezamenlijke ruimtes waar je laagdrempelig kunt netwerken. Bijvoorbeeld in een lunchruimte, open kantoorruimte, relax plekken of een koffie corner. Het kantoor is vaak zo ingericht dat interactie gestimuleerd wordt. Netwerken is ook eenvoudig tijdens de vele events die georganiseerd worden (workshops, borrels, lunchbijeenkomsten en meer).