Als zelfstandig ondernemer werk je hard voor je geld. Het is daarom van belang dat je met een gerust hart je kantoor afsluit na een lange werkdag. Dit doe je alleen als je weet dat het pand goed is beveiligd. Lees in dit artikel 3 essentiële tips die je helpen je bedrijfspand te beveiligen.

Tip 1: Installeer een alarmsysteem

Het lijkt een inkoppertje, maar zeker niet ieder bedrijfspand in Nederland is uitgerust met een veilig alarmsysteem. Een alarmsysteem zorgt ervoor dat er bij inbraak in ieder geval een alarm afgaat. De alarmdienst krijgt bij inbraak direct een signaal en bepaalt aan de hand van de camerabeelden of ze de politie moeten inschakelen. De kans bestaat dat de inbraak nog bezig is en de politie de daders op heterdaad betrapt. Een bijkomend voordeel van een alarmsysteem is dat het ook brand signaleert. Dus mocht er brand uitbreken zorgt de alarmcentrale ook dat er snel hulpdiensten onderweg zijn.

Tip 2: Plaats hekken

Heb je een bedrijf op een afgelegen terrein? Dan is het plaatsen van hekken een aanrader. Hekken zijn namelijk ook een handige drempelverhogende maatregel tegen inbraak. Het kost voor een inbreker veel tijd om ongezien over een groot hek te klimmen. Als er boven het hoge gaashekwerk ook nog eens prikkeldraad zit, denken inbrekers wel even twee keer na voordat ze naar binnen gaan.

Tip 3: Verlicht het terrein

Inbrekers doen hun uiterste best om niet op te vallen. Door het plaatsen van lichten met bewegingssensor is het voor een inbreker onmogelijk om ongezien het terrein over te komen. Als ze tijdens het inbreken opeens geconfronteerd worden met fel licht en zien dat er een camera op ze is gericht, vertrekken ze met hangende poten het terrein weer. Als ze niet vertrekken heb jij in ieder geval mooie camerabeelden die de politie graag ontvangt. Hierdoor is de pakkans aanzienlijk groter.

Conclusie: Combineer meerdere beveiligingsmiddelen

Er zijn enorm veel manieren om je bedrijfspand te beveiligen. Toch is een 100% garantie tegen inbraak helaas niet mogelijk. Alle genoemde tips helpen mee om inbraak te voorkomen, maar het beste resultaat krijg je door de tips te combineren. Als het hoge hek de inbrekers niet tegenhoudt, weet je dat er altijd een beveiligingsbedrijf meekijkt en dat je camerabeelden hebt die helpen de inbrekers te pakken. Voortaan sluit je met een gerust hart het bedrijfspand af, want je weet dat inbrekers niet ongezien hun gang kunnen gaan.

bedrijfspand beveiligen

 

Redacteur

Comments are closed.