Menu
Nieuws

Autowereld.nl is aan de bal!

De voetbalwereld en Autowereld vonden elkaar aan het begin van dit seizoen in Deventer. AutoWereld.nl sloot een sponsorovereenkomst met Go Ahead Eagles, waardoor de naam van het occasion-portaal sindsdien de voetbalbroek van de Eagles-spelers siert. “Het was voor ons een goed moment om in te springen”, zegt directeur Peter Langenkamp. “Go Ahead Eagles was net gepromoveerd en het sentiment was goed. Bovendien zijn voetbal en auto’s van oudsher typische mannen-dingen. Het is leuk om met AutoWereld.nl betrokken te zijn bij een regionale club die landelijk veel stof doet opwaaien.”

Opmars
Niet alleen Go Ahead Eagles maakte het afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling door na de onverwachte promotie naar de eredivisie. Ook AutoWereld.nl is de afgelopen vijf jaar bezig aan een sterke opmars en mag zich sinds eind 2011 de grootste occasion site van Nederland noemen met een aanbod van meer dan 220.000 occasions. Met een bezoekersaantal van ruim 50.000 per dag behoort het bedrijf bovendien tot de Top-3 van occasionportalen. “Er zijn heel wat andere partijen die zich al jaren via internet richten op het bij elkaar brengen van occasion vraag en -aanbod”, weet Langenkamp. “De meeste portals verkopen abonnementen aan autobedrijven, waarna die occasions op de website mogen plaatsen. Maar als je er goed over nadenkt, is het eigenlijk wel raar dat bedrijven die occasions verkopen ervoor moeten betalen alleen om zichtbaar te zijn op internet.” AutoWereld.nl is het enige occasion portaal in Nederland dat geen abonnementsgeld vraagt aan autobedrijven. Er wordt gewerkt aan een performance based businessmodel. “Het liefst zouden we per verkochte occasion afrekenen.”

Exposure
Het overzichtelijke occasion portaal van AutoWereld.nl werkt snel en gemakkelijk en is in diverse zoekmachines terug te vinden, waardoor bezoekers eenvoudig de juiste auto vinden in het uitgebreide occasion-aanbod. “We verzamelen de gegevens van alle tweedehands auto’s in Nederland en plaatsen deze occasions gratis op onze website”, vervolgt Langenkamp. “Verder krijgen autobedrijven bij AutoWereld.nl inzicht in de prestaties van hun occasions door overzichtelijk het aantal occasion weergaven en het prijsniveau per occasion te tonen. Ook kunnen we contact-momenten met potentiële kopers voor de autobedrijven regelen. Inkomsten worden door AutoWereld.nl gegenereerd met branchegerelateerde adverteerders als verzekeringsmaatschappijen en aanbieders diverse auto gerelateerde producten. Hoewel onze basisdienst gratis is, kunnen we binnenkort autobedrijven wel een aantal extra betaalde diensten aanbieden om hun