Is het nou eigenlijk nodig om een reisverzekering te hebben als je op zakenreis gaat? Het is niet verplicht maar zeker handig om te hebben. Je hebt apparatuur bij je die je nodig hebt om contact te houden en je werk makkelijker te maken. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed verzekerd is.

Als je zelf een doorlopende reisverzekering hebt dan hoef je je vaak geen zorgen te maken. Bijna alle reisverzekeraars zorgen ervoor dat je goed bent verzekerd voor diefstal van je apparatuur. Toch keren ze niks uit op het moment dat je bijvoorbeeld je laptop even onbeheerd op je hotelkamer achterlaat en deze gestolen wordt. Het is daarom handig om je polisvoorwaarden nog een keer goed te lezen voor je op zakenreis gaat. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan voor als er iets gebeurd.

Er bestaan overigens wel speciale reisverzekeringen voor zakenreizen, de zogenaamde zakenreisverzekeringen. Deze hebben vaak een ruimere dekking voor de apparatuur die je meeneemt. Als je zelf ondernemer bent is en je regelmatig op zakenreis gaat, is het aan te raden  om een dergelijke zakenreisverzekering af te sluiten. Je privé reizen zijn hierbij doorgaans ook gewoon meeverzekerd.

Reis je voor je  werkgever, vraag dan of jouw werkgever een collectieve reisverzekering heeft voor zakenreizen. Controleer wel wat hiervan de dekking is en je misschien toch nog een particuliere reisverzekering af moet sluiten. Voor het vergelijken van particuliere reisverzekeringen kan je het beste kijken op reisverzekering.nl. Hier kan je de reisverzekeraars vergelijken naar jouw wensen.

Comments are closed.