Menu
Telefonie en internet

Telefoon van de zaak: ideaal of juist niet?

Het is steeds belangrijker om niet alleen per e-mail, maar ook telefonisch bereikbaar te zijn voor je werk. In bijna iedere branche is het makkelijk om direct met je klant te kunnen schakelen of telefonisch te controleren of alles duidelijk is bij de andere partij. Daardoor krijgt tegenwoordig bijna iedere werknemer een telefoon van de zaak. Maar is dat nou wel zo prettig, zo’n tweede telefoon?

Tweestrijd
Zoals bij elke stelling zijn er voor- en tegenstanders. Er zijn mensen die het prettig vinden om een telefoon van de zaak te hebben, maar er zijn ook mensen die het erg onhandig vinden. Een groot voordeel van een telefoon van de zaak is dat deze telefoon uitgezet kan worden buiten kantoor- of werktijden. Wanneer je niet aan het werk bent, ben je dan ook echt vrij.
Toch zijn er een hoop mensen die het lastig vinden om telkens twee telefoons bij zich te dragen wanneer zij aan het werk zijn. Daar zijn gelukkig oplossingen voor te bedenken.

Een zakentelefoon: doe er je voordeel mee
Door je zakentelefoon uit te zetten wanneer je niet aan het werk bent, heb je er eigenlijk al geen ‘last’ van. Vind je het toch vervelend om overdag met twee telefoons rond te lopen? Dan kun je belangrijke mensen uit je privéleven natuurlijk gewoon je zakelijke nummer geven, zodat je je privételefoon met een gerust hart thuis kunt laten.
Daarnaast heeft een zakentelefoon als voordeel dat je privételefoon aan het einde van een werkdag niet helemaal leeg is en aan de oplader hoeft, maar gewoon mee de bank op kan of het terras op. En met een zakentelefoon weet je altijd waar je aan toe bent: de rekening gaat naar de werkgever, zodat je achteraf niet moeilijk hoeft te doen over een vergoeding voor je privételefoon.

Dual Sim
Wanneer je een fijne telefoon krijgt van de zaak die je zowel privé als zakelijk wilt gebruiken, kun je er voor kiezen om beide simkaarten in de telefoon te plaatsen. Met behulp van een dual sim adapter kun je twee simkaarten gebruiken in één telefoon. Je stapt daarbij makkelijk over van simkaart 1 naar simkaart 2 (en weer terug) en kiest zelf op welk nummer je op dat moment bereikbaar bent. Zo hoef je altijd maar één telefoon mee te nemen en kun je toch zowel zakelijk als privé bellen.

Gooi privé niet overboord
Zie je, zo’n telefoon van de zaak kan heel prettig zijn. Maar er is één ding dat je niet moet vergeten: je privé-abonnement. Ervaring leert dat werknemers het wel makkelijk vinden dat de baas alles betaalt en gaan alleen nog maar zakelijk internetten en bellen, wat vaak resulteert in een verrekening met je salaris. Ga dus wel verstandig om met je zakentelefoon!